Vanuit de Beursvloer komen regelmatig leuke handelssuggesties naar voren. Zo ook dit pareltje voor de liefhebbers van opties. Een butterfly met puts. Het staat u uiteraard vrij om de hier genoemde maand december te vervangen voor de maand januari, afhankelijk van het tijdsbestek waarin u een eventuele daling van de AEX-index verwacht. Het idee is om met een beperkte investering toch een mooi rendement te behalen mocht de index een (kleine) correctie maken. Een butterfly is een optieconstructie waarbij long puts aan de buitenkant worden gefinancierd met 2 short puts op het niveau waarvan u verwacht dat de index op expiratie zal kunnen eindigen. Met een huidige stand van 828 in de AEX-index en een verwachting dat op december expiratie dit niveau rondom 800 zou kunnen liggen:

Koop 1x de 17 december 2021 AEX 820 en 780 puts en verkoop 2x de 17 december 2021 AEX 800 put. Voor rond de €2.15 in totaal.

Omdat het verschil in de uitoefenrijzen 20 punten bedraagt, is dat ook de maximale waarde van de affaire bij expiratie op 800 in de AEX-index. De maximale winst bedraagt dus €20 min uw investering. Uw investering is tevens ook het maximale risico. Voor deze affaire is wel margin vereist.